maandag 11 februari 2019

10 vragen aan… Black Label Blues Band


Nu het programma van het Goodwill Concert op 24 maart in het Dolhuis in Dordrecht bekend is, wil ik de komende weken op deze plaats de bands die meedoen aan jullie voorstellen. Dit in de vorm van steeds dezelfde ‘10 vragen aan…’ 

Vandaag deel 4: Black Label Blues Band 


Hoe komen jullie aan jullie naam?

Die hebben we ‘geleend’ van het bekende whiskymerk, omdat whisky wel past bij het imago van de blues. 

Wat voor soort muziek spelen/maken jullie? 

Old Skool en Chicago Blues. Maar we spelen ook oude popnummers van bij voorbeeld de Rolling Stones, of All or Nothing van The Small Faces en Pearl’s a Singer van Elkie Brooks. 

Wie of wat is jullie inspiratiebron? 

Johnny Otis, Peter Green, Frankie Miller en Etta James. 

Stel de bandleden en hun individuele inbreng en achtergrond even voor. 

De band bestaat uit 7 personen. 
Drums: Arie Biesheuvel. Was vroeger o.a. drummer in het circus en heeft al bij heel wat bandjes gespeeld. Een man met een geweldig nauwkeurig gehoor. Hij weet als geen ander hoe de drums op een origineel nummer moeten klinken. Onze motor. 
Bas: Mark Schnijder. Oud-beroepsmuzikant. We treffen het met een bassist zoals hij. Hij is echt heel goed. Wil altijd naast de drummer staan. Daar komt niemand tussen. De steunpilaar. 
Toetsen: Berry Jansen. Is eigenlijk zanger/gitarist. Treedt in die hoedanigheid ook veel solo op. Omdat hij ook piano kan spelen vroeg de band hem als toetsenist. Maakte zich in recordtempo het bluesgenre eigen. De regelaar.
Harmonica/zang: Hijmen van Valen. Sessiemuzikant. Hij speelt wat hij hoort. Werkelijk alles. De druktemaker van de groep. 
Sologitaar: Ruud Kramer. Een gitarist met een hele brede achtergrond. Hij kan alle wereldberoemde solo’s die er zijn perfect naspelen. Een alleskunner. 
Zang: Birgitta de Grauw. Prachtige stem. Heeft al een paar solo-cd’s op haar naam staan. Beheerst vele verschillende stijlen. De enige van de band die Hijmen stil kan krijgen. 
Zang/Gitaar: Joop Vastenhoud. Speelde o.a. met Rudy de Queljoe, Eelco Gelling en Kaz Lux. Kent iedereen en iedereen kent hem. Schrijft ook zelf nummers. De voorman van de band. Oude rot. 

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen aan het Goodwill Concert voor de Tovertafel? 

We vinden het een prachtig goed doel en bij ons speelt mee dat we allemaal Brigitte ook persoonlijk kennen. Ze zal, met haar medebewoners op Schouwenhof, die Tovertafel prachtig vinden. 

Wat was tot nu toe jullie hoogtepunt? 

Dat moet nog komen. Al was de albumpresentatie vorige week in het Dolhuis een mooi eerste begin. Op Shakey Ground staan prachtige covers, maar we willen nu ook een album met louter eigen nummers gaan maken. 

Jullie top 3 aller tijden? 

Daar denken we niet allemaal hetzelfde over. 
De top 3 van voorman Joop is in elk geval: 
Need Your Love So Bad (Fleetwood Mac).  
Stairway to Heaven (Led Zeppelin). 
Sweet Home Chicago (The Blues Brothers). 

Hoe zien jullie jezelf over 10 jaar? 

Dan trekt Birgitta de oude mannen van de bank, waarop ze naar hun oude cd’s zaten te luisteren, en jaagt ze onze ‘bus’ in. In een stokoude touringcar met onze naam erop reizen we dan van festival naar festival. 

Met wie zouden jullie wel eens willen samenwerken? 

Met een hopelijk weer gezonde Eelco Gelling. Maar als we in het voorprogramma mogen staan van Eric Clapton of John Mayall zeggen we natuurlijk ook geen nee. 

Wat kunnen de mensen op 24 maart van jullie verwachten? 

Volle inzet, heel veel plezier en met enorme passie gespeelde mooie muziek. Waarbij wij binnen onze bluesgrenzen blijven. Want dat is het mooie van die dag: vier verschillende bands met alle vier een verschillende eigen stijl. En de jongens van die bands zijn ook nog eens goede bekenden van ons.


--------------------

Zet 24 maart alvast in jullie agenda. Het zal tussen 14.00 en 20.00 uur in het Dolhuis in Dordrecht niet alleen een sfeervolle dag worden, maar ook een toverdag. Want elke bezoeker helpt mee aan de inzamelingsactie voor die geweldige Tovertafel voor 29 mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking voor woonlocatie Schouwenhof van Gemiva SVG. 

En dat allemaal voor slechts 5,- euro entree.


Mocht je niet kunnen en toch willen doneren, klik dan hier

Geen opmerkingen: