dinsdag 5 februari 2019

10 vragen aan… Downtown Decatur Nu het programma van het Goodwill Concert op 24 maart in het Dolhuis in Dordrecht bekend is, wil ik de komende weken op deze plaats de bands die meedoen aan jullie voorstellen. Dit in de vorm van steeds dezelfde ‘10 vragen aan…’ 

Vandaag deel 3: Downtown Decatur 

Hoe komen jullie aan jullie naam? 
Decatur Street is in French Quarter in New Orleans. Daar is het legendarische House of the Blues waar al decennialang favoriete artiesten van ons optreden. 

Wat voor soort muziek spelen/maken jullie? 
De muzikale roots van Downtown Decatur liggen voornamelijk in verschillende muziekstijlen uit de zuidelijke staten van de USA. Blues, Folk, Alt. Country, Southern Rock en Cajun, samengebracht onder de noemer Americana. Onze muzikale reis vindt zijn oorsprong van de Appalachian Mountain tot in de Mississippi Delta. Gemixt met invloeden van de West Coast en andere sub-genres. Ontstaan uit muziek die ooit door immigranten en bluesmuzikanten werd gemaakt om een stem te geven aan hun heimwee en verdriet en hoop. 
We speelden in het begin alleen covers van muzikale helden als J.J. Cale, Almann Brothers, Levon Helm en John Hiatt, maar er rees al snel het idee om de invloeden van de verschillende bandleden in te zetten om zelf nummers te schrijven. Omdat we een aantal songwriters en zangers hebben is er een gevarieerd repertoire opgebouwd. Vrolijke nummers worden afgewisseld met mooie ballades met sfeervolle meerstemmige zang en pittige solo’s. 

Wie of wat is jullie inspiratiebron? 
The Allman Brothers Band, J.J. Cale, Little Feat, Ryan Adams, The Band, John Hiatt, Steve Earle, Zachary Richard, Jackson Browne, eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. 

Stel de bandleden en hun individuele inbreng en achtergrond even voor. 
Een aantal muzikanten van Downtown Decatur heeft al eerder met elkaar in bands gespeeld. Een jaar of drie geleden spraken we af om een nieuwe band te starten en een repertoire op te stellen met songs van favoriete artiesten en daar eigen werk tussen te voegen. 
Zang, gitaar, mandoline en Cajun accordeon: Evert Houtman (speelde o.a. in Marrakesh, Mix the Signals, The Noble Band en Crow’s Feet). Favoriete artiesten: Little Feat, Bonnie Raitt, Allman Brothers Band, Canned Heat, Zachary Richard. 
Gitaar: Frans Tuerlings (speelde o.a. in Rob & amp, the Co-assistant, Joyce & amp, the Boys). Favoriete artiesten: Frank Zappa, Rory Gallagher, John Renbourn. 
Zang en percussie: Andre Boer (speelde in The Jugband en Crows feet). Favoriete artiesten: Gerry Rafferty, J.J.Cale, His Golden Messenger en The Eagles. 
Zang, Hammond orgel, piano en synthesizer: Ton Pluijmert (speelt ook in Zorrow, speelde o.a. in mr. Greyhead, Me & the Band). Favoriete artiesten: Roy Buchanan, The Little River Band, Blues en Soul music. 
Zang en bas: Koos Markesteijn (speelde in Trash, Mix the Signals, the Squall en Under Influence). Favoriete artiesten: Allman Brothers Band, Counting Crows, Steve Earle, Jackson Browne, Rory Gallagher. 
Drum: Tom Bogers (speelt ook in Skeftum en speelde in Zorrow). Favoriete artiesten: J.J. Cale, Seasick Steve, Creedence Clearwater Revival, The Free. 

Waarom hebben jullie besloten om mee te doen aan het Goodwill Concert voor de Tovertafel?
Optreden voor een goed doel is wat wij af en toe doen en dat zal ook zo blijven. En dit is zo’n mooi goed doel, daar konden wij echt niet aan voorbij gaan. Die interactieve tovertafel voor die grote groep mens bij Gemiva moét er gewoon komen. 

Wat was tot nu toe jullie hoogtepunt? 
Dat we deze groep muzikanten, met verschillende invalshoeken binnen al die muziekstijlen, bij elkaar hebben gekregen. Zelfs onze repetities zijn elke keer weer een feest. 

Jullie top 3 aller tijden? 
Er zijn echt te veel geweldige songs om daar een top 3 van samen te kunnen stellen. 

Hoe zien jullie jezelf over 10 jaar? 
De meeste oud, maar hopelijk nog niet totaal versleten. Met dan onze drummer Tom (verreweg de jongste) die ons 1 voor 1 het podium op gaat tillen. Want optreden willen we altijd blijven doen. 

Met wie zouden jullie wel eens willen samenwerken. 
Niemand speciaal. Op het Goodwill-festival werken we al samen met Zorrow, Skeftum en The Black Label Bluesband, en dat vinden we leuk. 

Wat kunnen de mensen op 24 maart van jullie verwachten? 
Er een fijne middag/avond van maken. Samen met de andere bands die spelen. En natuurlijk met een spontaan en enthousiast publiek.


 -------------------- 


Zet 24 maart alvast in jullie agenda. Het zal tussen 14.00 en 20.00 uur in het Dolhuis in Dordrecht niet alleen een sfeervolle dag worden, maar ook een toverdag. Want elke bezoeker helpt mee aan de inzamelingsactie voor die geweldige Tovertafel voor 29 mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking voor woonlocatie Schouwenhof van Gemiva SVG. 
En dat allemaal voor slechts 5,- euro entree. 
Mocht je niet kunnen en toch willen doneren, klik dan hier

Geen opmerkingen: